Actie t.b.v. nieuwe bakkerij bij het centrum

Bakkers-echtpaar Mariska en Sjako Boer van Bakker Boer (zes vestigingen in Zuid-Beveland) heeft zich bereid verklaard om mee te helpen om geld in te zamelen voor de bouw en inrichting van een kleine bakkerij naast de Lodge, die naast het centrum ligt.
Zij hebben nu een een prachtige actie-site gelanceerd waarop je brood (Watoto bol) en chocola (Watoto blok) kunt bestellen. Van de opbrengst komt een deel ten goede aan het centrum.
Bestellen kan eenvoudig via de site, ook voor bedrijven is het mogelijk grotere hoeveelheden te bestellen.

www.watoto-actie.nl

Posted in Uncategorized | Comments Off on Actie t.b.v. nieuwe bakkerij bij het centrum

Nieuwe kinderen 2020

Posted in Uncategorized | Comments Off on Nieuwe kinderen 2020

Nieuwe kinderen 2019

Posted in Uncategorized | Comments Off on Nieuwe kinderen 2019

Leuk filmpje!

Posted in Uncategorized | Comments Off on Leuk filmpje!

Nieuwe kinderen 2018

In 2018 zijn er tot nu toe negen nieuwe kinderen bij gekomen:

Zakaria Tumaini Severini, geboren 22-12-2017, in CNCC 5-02-2018


Lizabeth Livin Shirima, geboren 11-11-2016, in CNCC 8-02-2018


Victor, geboren 27-03-2018, in CNCC 30-04-2018

The twins Derec en Declan, geboren 7-08-2018, in CNCC 28-08-2018


The twins Derec en Declan, geboren 7-08-2018, in CNCC 28-08-2018


Joel, geboren 1-12-2017, in CNCC 30-08-2018

Posted in Uncategorized | Comments Off on Nieuwe kinderen 2018

Bakkerij project

Op initiatief van ons nieuwe bestuurslid Ane Zandee is er een project  gestart om een bakkerij in Leto te sponsoren. Dit idee is ontstaan omdat de kok van de Maktau Lodge  begonnen is met het bakken van broden voor de lodge en voor de omgeving. Er blijkt steeds meer vraag naar brood te zijn. Een bakkerij zou een goed project kunnen zijn om geld te genereren voor het CNCC, net als de lodge dit ook doet. In het Rombo gebied is nog geen bakkerij!

Ane heeft “Bakker Boer” benaderd. Deze heeft zes vestigingen in Zuid-Beveland en het bakkers-echtpaar Mariska en Sjako Boer heeft zich bereid verklaard om mee te helpen om geld in te zamelen voor de bouw en inrichting van een kleine bakkerij naast de Lodge. Een eerste aanzet hiertoe is van start gegaan dit weekend ( 8 september) op de Monumentendag. Bij alle vestigingen is er de “watoto bol” verkocht voor 2 euro , waarvan 50 cent naar het project gaat.

De eerste verkoop was een enorm succes, de ronde broodjes zijn heerlijk. Mede door de informatie op de banners en de sleeves , gemaakt door Ignace Wigman van de firma Wigman en van Dijk in Kloetinge , is duidelijk aangegeven wat het doel van het project is: brood voor de kinderen en de lokale omgeving en misschien ook uit te groeien tot een leerproject voor bakkers.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Bakkerij project

Nieuwe nieuwsbrief!

Olga en Piet zijn deze week weer terug gekomen uit Tanzania, waar ze 2,5 maand verbleven. Lees hier over hun ervaringen in de nieuwste nieuwsbrief!

Posted in Uncategorized | Comments Off on Nieuwe nieuwsbrief!

Zakloop Nisse

Ook dit jaar is er weer een Zakloop georganiseerd in Nisse, waarbij er drie afstanden gelopen konden worden. Er was een mini-zakloop van 2 km. voor kinderen, dan ook een loop voor volwassenen van 7 km en een halve marathon van 21.1 km voor volwassenen, w.o. ook professionele lopers. Het weer viel alles mee en het is in elk geval droog gebleven. Er waren meer dan 700 inschrijvingen. De opbrengst was wederom voor het Cornel Ngaleku Children Centre, zoals vaker de afgelopen jaren.

Piet de Haas blies het startschot op zijn jachthoorn en er heerste een goede sfeer in het prachtige Zeeuwse dorpje Nisse.​​

 

 

Posted in Uncategorized | Comments Off on Zakloop Nisse

Twee nieuwe kinderen

Leila

Winniefrieda

Er zijn in september weer twee nieuwe kindertjes in het centrum opgenomen. Ze zijn via het maatschappelijk werk aangemeld.
Op 21 september Leila van 18 maanden en op 26 september Winniefrieda van 3 maanden.
Zij worden weer liefdevol opgevangen en verzorgd door de zusters.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Twee nieuwe kinderen

Koken voor de kerk in Kloetinge

Op 24 september is er gekookt voor de kerk in Kloetinge, trouwe sponsor van het CNCC. Met een stuk of 30 mensen hebben we in de kerk de heerlijkheden , zoals chapati’s en samosa’s, verorberd.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Koken voor de kerk in Kloetinge