Michael Ngaleku Shirima 1943-2023

Wij zijn ontzettend verdrietig te moeten melden dat onze oprichter en drijvende kracht achter het centrum Michael Ngaleku Shirima op 9 juni jl. is overleden in Dar es Salaam.

Michael Ngaleku Shirima nam zichzelf lang geleden voor om kwetsbare kinderen van zijn land op te vangen en hen vanuit een veilige omgeving gezondheid, onderwijs en daarmee een toekomst te bieden. Zijn gehele familie stond achter dit initiatief en toen hij de financiële mogelijkheden had is hij, in november 2003, begonnen met de plannen voor de bouw van een kindercentrum in de streek waar hij geboren en getogen is.

Het centrum is onder zijn bezielende leiding uitgegroeid tot een professioneel, zelfvoorzienend kindertehuis waar vele weeskinderen onderdak, verzorging en onderwijs kregen en nog steeds krijgen.

Wij zullen hem ontzettend missen en zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor het centrum en voor ons heeft betekend. Zijn missie om kwetsbare kinderen op te vangen wordt door zijn familie ook na zijn overlijden voortgezet.

Piet en Olga de Haas

Posted in Uncategorized | Comments Off on Michael Ngaleku Shirima 1943-2023

Watoto actie 9 september

Op zaterdag 9 september organiseerde Bakker Boer de Watoto-actie bij hun bakkerij in Kloetinge. In een kraam op het plein van de bakkerij verkopen Olga en Piet, samen met bestuurslid Ane, diverse Watoto producten. Van de opbrengst gaat een groot deel naar de Stichting Cornel Ngaleku en dat bedrag wordt gebruikt voor het opzetten van een bakkerij in het kindercentrum.

www.bakkerboer.nl

Posted in Uncategorized | Comments Off on Watoto actie 9 september

Donatie Wereldwinkel Oosterhout

De wereldwinkel in Oosterhout heeft na 40 jaar de deuren moeten sluiten vanwege een gebrek aan vrijwilligers. Er is een schenking gedaan van de overgebleven gelden aan twee goede doelen, waaronder het CNCC.

We zijn er heel erg blij mee en zullen het goed besteden in Leto!

Posted in Uncategorized | Comments Off on Donatie Wereldwinkel Oosterhout

Brief aan de sponsoren

Aan de sponsoren van de Dutch Cornel Ngaleku Centre Foundation (DF)

Beste sponsor,

In januari 2005 is de DF opgericht met als doel om het Cornel Ngaleku Children Centre (CNCC) financieel te gaan ondersteunen bij de opbouw en organisatie. De bouw van het CNCC is door de Tanzaniaan Michael Shirima begonnen in november 2003 in het district Rombo in Tanzania. Hij wilde een centrum bouwen waar met name weeskinderen van 0-6 jaar opgevangen konden worden. In die periode waren er veel weeskinderen ten gevolge van de aids epidemie. Piet en Olga de Haas hebben Michael Shirima via via ontmoet in november 2004 en hebben hun hulp aangeboden bij het realiseren van de afbouw en de organisatie van het CNCC. In februari 2005 zijn zij gaan wonen in de buurt van het centrum. Zij hebben de bouw begeleid en de inrichting verzorgd en zijn in augustus 2006 op het terrein van het centrum gaan wonen, tegelijkertijd met enkele zusters van de Ursuline Orde die voor de kinderen zouden gaan zorgen. De eerste zes kinderen zijn in augustus 2006 gekomen.

In de nieuwsbrieven en jaarverslagen op deze website is alles terug te lezen.

En nu hebben wij samen met het bestuur van de DF besloten om in 2025 de DF op te heffen, aangezien het doel is bereikt en we er vertrouwen in hebben dat het CNCC onder de financiële leiding van Michael Shirima en zijn team verder kan gaan zonder de sponsoring van de DF. De komende twee jaar zullen we nog aan onze lopende verplichtingen voldoen:

Zorgen dat de bakkerij gaat functioneren en zo ook weer kan bijdragen aan het CNCC en aan de behoefte aan brood van de lokale bevolking. Tevens een werkvoorziening.

De vijf kinderen die nog op kostscholen zitten hun form 4 laten afmaken.

De twee meisjes op een Health College hun studie laten afmaken

De twee meisjes op een universiteit hun studie laten afmaken.

Aangezien we dus vanaf dit jaar willen gaan afbouwen, willen we aan de sponsoren die een vaste donatie doen per maand of per jaar vragen om hiermee, met ingang van het komende jaar (2024), te stoppen. Wil je toch graag het CNCC blijven sponsoren, dan stellen we voor de donatie rechtstreeks aan de stichting van Michael Shirima over te maken. Wij zijn ervan overtuigd dat deze ook via zijn stichting goed wordt besteed.

Het nummer is :  I & M BANK ARUSHA BRANCH

Name: CORNEL NGALEKU CHILDREN CENTRE

Account Number; 030035340111

Account Swift code: IMBLTZTZ

We willen namens het bestuur een ieder enorm bedanken voor het meeleven en voor de donaties de afgelopen jaren gegeven aan onze stichting. Het CNCC is mede door jullie donaties een prachtig kindercentrum geworden en we hebben er vertrouwen in dat het door het Tanzaniaanse team wordt voortgezet.

We wensen namens de DF een ieder een gezond en voorspoedig 2023,

Met een warme groet van Piet en Olga de Haas

Posted in Uncategorized | Comments Off on Brief aan de sponsoren

Foto’s

Hier nog wat leuke foto’s van o.a. de nieuwe kindjes die in 2022 zijn aangekomen en van enkele schoolgaande kinderen.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Foto’s

Actie t.b.v. nieuwe bakkerij bij het centrum

Bakkers-echtpaar Mariska en Sjako Boer van Bakker Boer (zes vestigingen in Zuid-Beveland) heeft zich bereid verklaard om mee te helpen om geld in te zamelen voor de bouw en inrichting van een kleine bakkerij naast de Lodge, die naast het centrum ligt.
Zij hebben nu een een prachtige actie-site gelanceerd waarop je brood (Watoto bol) en chocola (Watoto blok) kunt bestellen. Van de opbrengst komt een deel ten goede aan het centrum.
Bestellen kan eenvoudig via de site, ook voor bedrijven is het mogelijk grotere hoeveelheden te bestellen.

www.watoto-actie.nl

Posted in Uncategorized | Comments Off on Actie t.b.v. nieuwe bakkerij bij het centrum

Nieuwe kinderen 2020

Posted in Uncategorized | Comments Off on Nieuwe kinderen 2020

Nieuwe kinderen 2019

Posted in Uncategorized | Comments Off on Nieuwe kinderen 2019

Leuk filmpje!

Posted in Uncategorized | Comments Off on Leuk filmpje!

Nieuwe kinderen 2018

In 2018 zijn er tot nu toe negen nieuwe kinderen bij gekomen:

Zakaria Tumaini Severini, geboren 22-12-2017, in CNCC 5-02-2018


Lizabeth Livin Shirima, geboren 11-11-2016, in CNCC 8-02-2018


Victor, geboren 27-03-2018, in CNCC 30-04-2018

The twins Derec en Declan, geboren 7-08-2018, in CNCC 28-08-2018


The twins Derec en Declan, geboren 7-08-2018, in CNCC 28-08-2018


Joel, geboren 1-12-2017, in CNCC 30-08-2018

Posted in Uncategorized | Comments Off on Nieuwe kinderen 2018