Michael Ngaleku Shirima 1943-2023

Wij zijn ontzettend verdrietig te moeten melden dat onze oprichter en drijvende kracht achter het centrum Michael Ngaleku Shirima op 9 juni jl. is overleden in Dar es Salaam.

Michael Ngaleku Shirima nam zichzelf lang geleden voor om kwetsbare kinderen van zijn land op te vangen en hen vanuit een veilige omgeving gezondheid, onderwijs en daarmee een toekomst te bieden. Zijn gehele familie stond achter dit initiatief en toen hij de financiƫle mogelijkheden had is hij, in november 2003, begonnen met de plannen voor de bouw van een kindercentrum in de streek waar hij geboren en getogen is.

Het centrum is onder zijn bezielende leiding uitgegroeid tot een professioneel, zelfvoorzienend kindertehuis waar vele weeskinderen onderdak, verzorging en onderwijs kregen en nog steeds krijgen.

Wij zullen hem ontzettend missen en zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor het centrum en voor ons heeft betekend. Zijn missie om kwetsbare kinderen op te vangen wordt door zijn familie ook na zijn overlijden voortgezet.

Piet en Olga de Haas

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.