Brief aan de sponsoren

Aan de sponsoren van de Dutch Cornel Ngaleku Centre Foundation (DF)

Beste sponsor,

In januari 2005 is de DF opgericht met als doel om het Cornel Ngaleku Children Centre (CNCC) financieel te gaan ondersteunen bij de opbouw en organisatie. De bouw van het CNCC is door de Tanzaniaan Michael Shirima begonnen in november 2003 in het district Rombo in Tanzania. Hij wilde een centrum bouwen waar met name weeskinderen van 0-6 jaar opgevangen konden worden. In die periode waren er veel weeskinderen ten gevolge van de aids epidemie. Piet en Olga de Haas hebben Michael Shirima via via ontmoet in november 2004 en hebben hun hulp aangeboden bij het realiseren van de afbouw en de organisatie van het CNCC. In februari 2005 zijn zij gaan wonen in de buurt van het centrum. Zij hebben de bouw begeleid en de inrichting verzorgd en zijn in augustus 2006 op het terrein van het centrum gaan wonen, tegelijkertijd met enkele zusters van de Ursuline Orde die voor de kinderen zouden gaan zorgen. De eerste zes kinderen zijn in augustus 2006 gekomen.

In de nieuwsbrieven en jaarverslagen op deze website is alles terug te lezen.

En nu hebben wij samen met het bestuur van de DF besloten om in 2025 de DF op te heffen, aangezien het doel is bereikt en we er vertrouwen in hebben dat het CNCC onder de financiƫle leiding van Michael Shirima en zijn team verder kan gaan zonder de sponsoring van de DF. De komende twee jaar zullen we nog aan onze lopende verplichtingen voldoen:

Zorgen dat de bakkerij gaat functioneren en zo ook weer kan bijdragen aan het CNCC en aan de behoefte aan brood van de lokale bevolking. Tevens een werkvoorziening.

De vijf kinderen die nog op kostscholen zitten hun form 4 laten afmaken.

De twee meisjes op een Health College hun studie laten afmaken

De twee meisjes op een universiteit hun studie laten afmaken.

Aangezien we dus vanaf dit jaar willen gaan afbouwen, willen we aan de sponsoren die een vaste donatie doen per maand of per jaar vragen om hiermee, met ingang van het komende jaar (2024), te stoppen. Wil je toch graag het CNCC blijven sponsoren, dan stellen we voor de donatie rechtstreeks aan de stichting van Michael Shirima over te maken. Wij zijn ervan overtuigd dat deze ook via zijn stichting goed wordt besteed.

Het nummer is :  I & M BANK ARUSHA BRANCH

Name: CORNEL NGALEKU CHILDREN CENTRE

Account Number; 030035340111

Account Swift code: IMBLTZTZ

We willen namens het bestuur een ieder enorm bedanken voor het meeleven en voor de donaties de afgelopen jaren gegeven aan onze stichting. Het CNCC is mede door jullie donaties een prachtig kindercentrum geworden en we hebben er vertrouwen in dat het door het Tanzaniaanse team wordt voortgezet.

We wensen namens de DF een ieder een gezond en voorspoedig 2023,

Met een warme groet van Piet en Olga de Haas

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.