Bakkerij project

Op initiatief van ons nieuwe bestuurslid Ane Zandee is er een project  gestart om een bakkerij in Leto te sponsoren. Dit idee is ontstaan omdat de kok van de Maktau Lodge  begonnen is met het bakken van broden voor de lodge en voor de omgeving. Er blijkt steeds meer vraag naar brood te zijn. Een bakkerij zou een goed project kunnen zijn om geld te genereren voor het CNCC, net als de lodge dit ook doet. In het Rombo gebied is nog geen bakkerij!

Ane heeft “Bakker Boer” benaderd. Deze heeft zes vestigingen in Zuid-Beveland en het bakkers-echtpaar Mariska en Sjako Boer heeft zich bereid verklaard om mee te helpen om geld in te zamelen voor de bouw en inrichting van een kleine bakkerij naast de Lodge. Een eerste aanzet hiertoe is van start gegaan dit weekend ( 8 september) op de Monumentendag. Bij alle vestigingen is er de “watoto bol” verkocht voor 2 euro , waarvan 50 cent naar het project gaat.

De eerste verkoop was een enorm succes, de ronde broodjes zijn heerlijk. Mede door de informatie op de banners en de sleeves , gemaakt door Ignace Wigman van de firma Wigman en van Dijk in Kloetinge , is duidelijk aangegeven wat het doel van het project is: brood voor de kinderen en de lokale omgeving en misschien ook uit te groeien tot een leerproject voor bakkers.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.