Nieuwe nieuwsbrief!

Olga en Piet zijn deze week weer terug gekomen uit Tanzania, waar ze 2,5 maand verbleven. Lees hier over hun ervaringen in de nieuwste nieuwsbrief!

Posted in Uncategorized | Comments Off on Nieuwe nieuwsbrief!

Zakloop Nisse

Ook dit jaar is er weer een Zakloop georganiseerd in Nisse, waarbij er drie afstanden gelopen konden worden. Er was een mini-zakloop van 2 km. voor kinderen, dan ook een loop voor volwassenen van 7 km en een halve marathon van 21.1 km voor volwassenen, w.o. ook professionele lopers. Het weer viel alles mee en het is in elk geval droog gebleven. Er waren meer dan 700 inschrijvingen. De opbrengst was wederom voor het Cornel Ngaleku Children Centre, zoals vaker de afgelopen jaren.

Piet de Haas blies het startschot op zijn jachthoorn en er heerste een goede sfeer in het prachtige Zeeuwse dorpje Nisse.​​

 

 

Posted in Uncategorized | Comments Off on Zakloop Nisse

Twee nieuwe kinderen

Leila

Winniefrieda

Er zijn in september weer twee nieuwe kindertjes in het centrum opgenomen. Ze zijn via het maatschappelijk werk aangemeld.
Op 21 september Leila van 18 maanden en op 26 september Winniefrieda van 3 maanden.
Zij worden weer liefdevol opgevangen en verzorgd door de zusters.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Twee nieuwe kinderen

Koken voor de kerk in Kloetinge

Op 24 september is er gekookt voor de kerk in Kloetinge, trouwe sponsor van het CNCC. Met een stuk of 30 mensen hebben we in de kerk de heerlijkheden , zoals chapati’s en samosa’s, verorberd.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Koken voor de kerk in Kloetinge

Kiwani’s Dommelland

Op 20 september hebben Piet en Olga een presentatie gegeven voor de Kiwani’s Dommelland in Valkenswaard. Deze serviceclub heeft dit jaar een mooie donatie gegeven van 7000 euro, bestemd voor het onderwijs van de kinderen. Dank jullie wel!

 

Posted in Uncategorized | Comments Off on Kiwani’s Dommelland

Nieuwe kindjes

In de maand juli zijn er weer twee nieuwe kindertjes bij gekomen in het CNCC. Op 14 juli is er een klein meisje van twee weken door de politie in het centrum gebracht. Zij is gevonden in een doek langs de kant van de weg. Aangezien er (nog) niks bekend is van haar wordt ze tijdelijk baby Janna genoemd.
Hieronder een fotootje van hoe ze is aangetroffen en een foto van haar nadat ze lekker is gewassen en gevoed door de zusters in het centrum.

 

 

 

 

 

 

 

Op 25 juli is baby Johan gebracht vanuit Dodoma, een stad in het midden van het land. Hij ziet er goed gevoed uit en zou ongeveer 9 maanden zijn. Meer gegevens over hem en zijn achtergrond zullen, voor zover bekend, later worden verstrekt.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Nieuwe kindjes

Michael Ngaleku Shirima opent winkel in Koewacht

Afgelopen week was Michael Ngaleku Shirima in Nederland en heeft hij een winkeltje in de theetuin van Jan en Nellie van Os-Rijk in Koewacht geopend. Lees hier het artikel uit de PZC.

 

 

 

 

 

 

Posted in Uncategorized | Comments Off on Michael Ngaleku Shirima opent winkel in Koewacht

Nieuw meisje: baby Neema

Op 26 mei is er een nieuw klein meisje opgenomen in het centrum. Ze is 1 maand en vier dagen oud en wordt voorlopig baby Neema genoemd. Haar moeder is psychisch niet in orde en is niet in staat voor haar te zorgen. Ze is via het maatschappelijk werk in de regio aangemeld.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Nieuw meisje: baby Neema

Projectweek in Ovezande

In de week van 10-18 mei is er op de basisschool “de Zandplaat” in Ovezande een projectweek georganiseerd voor het Cornel Ngaleku Children Centre. Piet en Olga hebben in de verschillende groepen een verhaaltje gehouden over het centrum, zichtbaar gemaakt middels een powerpoint presentatie. De schoolkinderen hebben in die week in het dorp en omgeving allerlei “heitjes voor karweitjes” gedaan. In de klassen is er van alles verteld over Afrika en Tanzania in het bijzonder en hebben de kinderen getekend en geknutseld. Ook is er op 18 mei in de school een afsluitende feestavond geweest voor alle ouders en kinderen met muziek en hapjes. Tanzaniaanse poppen en houten artikelen waren er te koop.

 

Posted in Uncategorized | Comments Off on Projectweek in Ovezande

Maktau Mountain Lodge

Onlangs is naast het centrum de Maktau Mountain Lodge geopend, een bijzondere plek aan de voet van de Kilimanjaro. De Lodge heeft 16 kamers en de opbrengst gaat geheel naar het centrum, ter ondersteuning van weeskinderen en kwetsbare kinderen die daar worden verzorgd. Alle winst uit de exploitatie van de Lodge zal worden gebruikt om in de essentiële levensbehoeften van de kinderen te kunnen voorzien.
Kijk voor meer informatie op de website van de Maktau Mountain Lodge.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Maktau Mountain Lodge